Raluca Nechimis isi desfasoara acrivitatea in cadrul cabinetului sau individual de avocatura. Anterior, Raluca a lucrat 11 ani pentru una dintre primele trei firme de avocatura din Romania, unde a avut pozitia de Managing Associate. Si-a continuat cariera in cadrul biroului local al unei prestigioase firme de avocatura britanice, unde a lucrat mai mult de 2 ani. Raluca a studiat in Europa si SUA sub coordonarea unor experti internationali din domeniul achizitiilor publice, dreptului afacerilor internationale si arbitraj. Raluca detine o diploma de master in dreptul international al afacerilor si are o ampla experienta in dreptul contractual si al achizitiilor publice. Este un voluntar entuziast in proiecte caritabile si un cititor pasionat de filozofie si teologie. Raluca a scris articole in reviste de drept si de business pe subiecte controversate decurgand din legislatia aplicabila contractelor sau cea aplicabila procedurilor de achizitii publice. De asemenea, a sustinut seminarii pe aspecte juridice legate de procedurile de achizitii publice sau contracte comerciale diverse. Raluca este de asemenea special counsel pentru SCA Iordache & Partners in proiecte de achizitii publice si asociat al EMEA Conferences ce organizeaza in principal conferinte de dreptul afacerilor sustinute de catre experti straini.
Când o companie semnează un contract de servicii ca prestator, este important ca acestea să fie formulate cât mai clar și detaliat în textul actului. De asemenea, este nevoie de atenție și în ceea ce privește termenele și condițiile acestuia. Iată care sunt cele mai importante aspecte ale unui astfel de contract:
Contractul de servicii (inclusiv varianta sa - contractul de furnizare servicii, precum utilitățile) este cel mai frecvent tip de contract întâlnit în business. Ca el să își îndeplinească scopul într-adevăr, beneficiarii ar trebui să acorde atenție sporită clauzelor pe care le conține. Iată care sunt ele:
Contractele încheiate cu furnizorii sau clienții sunt instrumente de bază pentru o relație fructuoasă pentru ambele părți – ele clarifică obligații și setează cadrul în care se va desfășura colaborarea. Iată ce trebuie să știi despre clauzele de răspundere din contracte: