Jurnalistă interesată de poveștile celor care construiesc ceva nou și de felul cum funcționează lucrurile, procesele și tehnologiile. De peste 20 de ani documentez și editez subiecte despre cultură, educație, societate și antreprenoriat, în media tradițională și alternativă și în zona de business.
Cu demisia președintelui și boicotul supermarketurilor, aproape că n-a mai fost loc nici în paginile ziarelor, nici în mințile noastre pentru alte noutăți. Însă au avut loc și alte lucruri importante săptămâna asta: AI Action Summit, care s-a ținut la Paris, războiul economic dintre Uniunea Europeană și Statele Unite care stă să înceapă și un fond de investiții proaspăt lansat în România. Despre acesta din urmă și multe altele vorbim în episodul cu numărul 31. Bine ai revenit la „Pastila de antreprenoriat”!
Câte noi AI-uri se pot lansa într-o singură săptămână? Cum afectează asta acțiunile companiilor tech? Care sunt cele mai importante 100 de trenduri de anul acesta ce redefinesc principalele industrii la nivel global? Ce se întâmplă dacă România va primi ratingul „junk”? Răspundem pe rând la fiecare dintre aceste întrebări în „Pastila de antreprenoriat”!
Anul trecut au fost un număr record de modificări fiscale în legislația românească, practic una la două zile, iar 2025 se anunță și el complicat la acest capitol. Așa că începem Sezonul 3 din „Pastila de antreprenoriat” printr-o discuție cu un consultant fiscal despre ce s-a schimbat pentru antreprenori și IMM-uri de anul acesta, la capitolul taxe și impozite – plus modificările preconizate pentru perioada următoare. Invitata episodului: Irina Popescu, fondatoarea Positive Projects.