Sănătatea și bunăstarea mintală sunt esențiale pentru funcționarea noastră eficientă, ca oameni și ca antreprenori.
Ascultă-i și pe cei care nu cred în produsul tău – uneori au dreptate. Investește în starea ta de bine. Construiește-ți succesul alături de ceilalți – nu împotriva lor. Citește acest articol pentru a descoperi câteva lecții despre creativitate, reziliență și wellbeing aflate de la speakerii care au urcat pe scenă la Românii sunt antreprenori, pe 15 mai 2025.
Când ți-ai întrebat ultima oară oamenii din echipă care cred ei că este impactul muncii lor? Când a trebuit să tragi ultima oară de un membru al echipei ca să-și ia concediu? Când ai verificat ultima oară cum se simte, de fapt, echipa ta, dincolo de task-urile bifate în aplicații de productivitate? Am vrut să înțelegem cum poți crea o senzație de bine astfel încât angajații să vină cu drag la muncă și să-și dorească să rămână alături de companie. La final, oferim și câteva sugestii de micro acțiuni care nu costă mult, dar contribuie la bunăstarea și conectarea membrilor echipei, din experiența Impact Hub Bucharest.
Am stat de vorbă despre rezultatele raportului „Barometrul fericirii la locul de muncă” (realizat de Pluxee România și The Happiness Index) cu Matthew Phelan (Cofondator The Happiness Index, speaker și autor), care ne-a explicat ce îi face fericiți pe angajații români și de ce team pizza nu este soluția magică.
Știai că ieșirea din burnout durează cam cât a durat și episodul de epuizare cu totul – deci luni sau chiar ani? Pentru a afla cum poți administra stresul și cum poți preveni sau trata burnoutul, am discutat despre acest sindrom al epuizării profesionale cu psihologul Corina Chirileasa și cu un antreprenor care a trecut prin burnout – Grégoire Vigroux.
Burnoutul este o stare de epuizare cauzată de stres prelungit sau repetat și de responsabilități copleșitoare. Deși poate apărea și în relațiile romantice sau în cazul părinților, e cel mai adesea cauzat de stresul de la locul de muncă, iar antreprenorii sunt frecvent victimele lui. Mai multe despre cauzele acestui sindrom al epuizării profesionale am aflat de la psihologul Corina Chirileasa.