Creatoare de conținut cu experiență în diverse nișe din industria software (antivirus, EdTech, activități outdoor). Iubesc natura și activitățile în aer liber în orice sezon. Mă implic în proiecte care generează impact pe termen lung pentru comunitățile locale.
În România, eșecul în afaceri continuă să fie un subiect delicat. Mulți antreprenori sunt reticenți să vorbească despre greșelile lor. Totuși, mulți fondatori de afaceri care au trecut prin dificultăți ajung să le transforme în noi oportunități. În acest articol explorăm cum percepția noastră despre eșec influențează mediul de business local și aflăm poveștile unor fondatori care au reușit să o ia de la capăt sau să pivoteze businessul pe baza lecțiilor învățate din eșecuri.
România are un ecosistem de inovare tânăr, cu potențial, care ar putea fi susținut de jucători care să încurajeze colaborarea dintre investitori, mediul de cercetare și afacerile aflate la început. În acest context, nou-lansatul EIT Community RIS Hub Romania își propune să faciliteze accesul startupurilor la finanțare și conexiunile dintre stakeholderi într-un mod mai coerent și mai bine conectat la nevoile pieței europene.
După 5 ani de dezvoltare și mai multe premii la competiții importante de antreprenoriat, dintre care două în România, The Climate Change Company e destul de aproape să asfalteze o șosea întreagă cu Littar, un produs fabricat din agregate de plastic și sticlă în loc de nisip și pietriș. Am stat de vorbă cu fondatorii businessului, Dennis Debie și Sebastian Tudose, despre proiectul lor, ce a însemnat să câștige Premiul I la Românii sunt antreprenori 2023 și ce lipsește pentru a integra Littar în infrastructura rutieră.