Pe 8 octombrie, GPeC Summit a ajuns la ediția cu nr. 19 – ocazia perfectă pentru a descoperi și noi ce mai spun experții în domeniul comerțului online și marketingului digital din România și speakeri de top din străinătate. Dacă îți vinzi produsele/serviciile (și) pe internet, descoperă mai jos 12 lecții și sfaturi valoroase!
Ediția din toamnă a GPeC Summit a reunit la București voci de specialitate din domeniul logistic (Sameday, Cargus, Fan Courier, DPD), soluții de plată online (PayU, tbi bank), platforme pentru magazine online (MerchantPro), agenții de marketing și publicitate (DWF, VTEX, MTH Digital, RTB House) și experți în marketing digital. Aceștia au discutat despre cifrele curente din e-commerce, provocările reprezentate de concurenții din China și pregătirile pentru Black Friday 2024 (8 noiembrie).
Pe scurt
-
Trebuie să vinzi și transfrontalier
-
Creșterea costurilor de marketing pune e-commerce-ul pe jar
-
Crește concurența din partea platformelor e-commerce asiatice
Online Content Creator @ Impact Hub Bucharest
Sunt pasionată de scriitură și am în tolbă experiența de jurnalist (în presa scrisă), om de comunicare (în agenții de PR) și blogger (pe nișa cinematografică). Scriu cu același drag și spor de 18 ani încoace și creez texte redactate atent, țintite bine și care dau de gândit, când ajung la destinatar.
More on this topic
-
Noutăți din business, Știri despre investiții, Antreprenoriat feminin, Finanțare, Investiții
Dacă ești femeie și te gândești să îți deschizi propriul business sau te întrebi cum poți să îl dezvolți pe cel pe care l-ai fondat deja, profită de oportunitățile și resursele utile de mai jos. În plus, ți-am pregătit și o listă de comunități cu care să te conectezi și de fonduri de investiții existente pentru antreprenoare și afacerile lor.
-
Podcast, Noutăți din business
Bate-un vânt rece din Vest: SUA suspendă pe termen nelimitat includerea României în Programul Visa Waiver, de călătorii fără viză. Ciudat lucru pe lista de priorități într-o perioadă în care te confrunți și cu niște scurgeri de informații clasificate... 🤷♀️Tesla a fost depășită de o companie chineză în clasamentul producătorilor de mașini electrice, iar în Europa, Bolt cumpără un startup danez de taxiuri electrice și se pregătește să intre pe piața locală. La noi, vești bune pentru cei care își doresc să-și schimbe mașina: valoarea tichetului pentru programul Rabla Clasic ar putea să crească de la 7.000 de lei, la 10.000 de lei. Și avem multe alte știri. De fapt, ediția de azi se concentrează aproape 100% pe știri, pentru că avem multe vești de împărtășit. Bine ai revenit la „Pastila de antreprenoriat”!
-
Noutăți din business
Pentru majoritatea startupurilor din România, accesul la finanțare sau la programe prin care să ajungă la investitori este o provocare continuă. Fără sprijin, multe rămân blocate în stadiul de idee sau nu reușesc să se dezvolte. Pentru a le veni în ajutor, Impact Hub Bucharest și Startarium le oferă un spațiu de coworking gratuit și acces la acces la mentorat și acceleratoarele proprii.
-
Podcast, Noutăți din business
Liderul partidului francez Place Publique le cere americanilor Statuia Libertății înapoi, iar Kanye West vrea să obțină viză de antreprenor în România. La noi, preşedintele interimar Ilie Bolojan l-a numit pe fostul premier Dacian Cioloş consilier onorific la Cotroceni, Garanti BBVA România introduce GIA, primul finfluencer AI din țară și s-a anunțat lista finală a candidaților la alegerile prezidențiale din luna mai. Cum stăm însă la capitolul achiziții și runde de finanțare? Rămâi aproape ca să afli! Bine ai revenit la „Pastila de antreprenoriat”!
-
Podcast, Noutăți din business
A continuat depunerea candidaturilor la prezidențiale (și s-a lăsat și cu scandal, cum era de așteptat), Ucraina s-a împăcat cu SUA, care a propus un armistițiul de 30 de zile în războiul cu Rusia, iar războiul taxelor vamale pornit de Trump continuă. Pe meleaguri mai apropiate, Comisia Europeană va cheltui 20 de miliarde de euro pentru patru gigafabrici de Inteligență Artificială pe continent și se pare că România și-ar disputa cu Cehia una dintre cele patru investiții. Nu în ultimul rând, ANAF e din nou în actualitate pentru intenția de a impozita sumele din surse neidentificate, cum ar fi transferurile între rude. Să vedem cum stăm cu restul de taxe și investiții pe plan local. Bine ai revenit la „Pastila de antreprenoriat”!
-
Podcast, Noutăți din business
Elon Musk e de acord ca SUA să părăsească NATO și ONU, Trump anunță crearea unei rezerve strategice de criptomonede, România a fost retrogradată de la „democrație deficitară” la cea de „regim hibrid” conform Indexului democrației creat de The Economist, Ursula von der Leyen a prezentat planul UE pentru înarmare, iar Macron e de acord să extindă protecția arsenalului nuclear al Franței către aliații săi europeni. S-ar putea spune că am avut o săptămână plină pe plan politic. Hai să vedem cum stăm și la capitolul business – bine ai revenit la „Pastila de antreprenoriat”!