Early Game Ventures

București

Este un fond generalist de investiții de tip Venture Capital, care investește în startupuri inovatoare existente pe piețele emergente din Europa. Preferă să fie primul investitor instituțional în startupuri care se adresează piețelor mari și ale căror fondatori sunt dispuși să facă sacrificii pentru a-și atinge viziunea. Le sunt parteneri, construiesc împreună cu aceștia (în vremuri bune și în momente de criză) și le conduc rundele de finanțare până la Series A.

Aree di competenza

Su Startarium.

Può aiutarti con:

Companiile în care investesc cei de la EGV primesc, pe lângă finanțare și consultanță, acces la rețeaua lor de experți și reduceri pentru instrumente atent selecționate. Prima întrebare pe care o pun unei echipe care caută finanțare este: „Care este problema specifică pe care o rezolvați și de ce sunteți voi cei mai potriviți să o faceți?”. În viziunea EGV, un pitch al unui business care caută finanțare trebuie să conțină: problema (care trebuie să fie mare, reală și urgentă, nu inventată pentru a justifica existența produsului/serviciului respectiv), soluția revoluționară (care trebuie nu doar să rezolve problema, ci și să schimbe regulile jocului) și echipa (care să arate că are the guts să facă lucrurile să se întâmple; angajamentul dovedit este mai valoros decât CV-urile, diplomele, experiența, tracțiunea sau referințele oferite).

Semnalele de alarmă care îi determină să spună „Pas” unei finanțări țin de echipele neimplicate și de fondatorii dispuși să-și schimbe produsul pentru a deveni „investibili”. EGV nu caută echipe dispuse să înceapă un business doar după ce primesc finanțare, ci companii care polarizează și care sunt pregătite să excludă complet segmente de clienți, pentru a rămâne fidele viziunii lor originale. Lipsa de autenticitate și adaptarea excesivă pentru a atrage finanțare indică un angajament superficial și o lipsă de încredere în viziunea inițială, cred cei de la EGV.


Cele 3 sfaturi pe care le-ar da oricărui antreprenor român care caută finanțare, indiferent de stadiul de dezvoltare al afacerii sale:

  1. Fii brutal de onest cu tine însuți și cu investitorii. Nu încerca să maschezi slăbiciunile afacerii tale sau ale pieței. În schimb, identifică-le și prezintă un plan clar de abordare a acestora. Investitorii respectă sinceritatea și transparența mai mult decât promisiunile nerealiste.
  2. Fii gata să faci sacrificii. Arată că ești dispus să faci orice sacrificiu, pentru succesul afacerii tale. Acest lucru poate însemna să renunți la confortul personal, să investești propriul capital sau să îți dedici tot timpul proiectului. Angajamentul real se vede în acțiuni, nu în vorbe.
  3. Nu este niciodată prea devreme să faci fundraising. Strângerea de fonduri nu este doar despre obținerea banilor, ci și despre construirea unor relații solide cu investitorii și despre a-i face să înțeleagă perspectiva ta asupra pieței. Nu amâna acest proces, în speranța că afacerea ta va deveni mai atrăgătoare mai târziu. Un „Nu” poate veni în câteva minute, dar un „Da” necesită timp, pentru a construi încredere.

Despre:

  • Anul apariției: 2018
  • Sediul central: București
  • E-mail: office@earlygame.vc
  • Tip de companie de investiții private: Venture Capital
  • Zona geografică țintită: România, Europa Centrală și de Est
  • Stadii de dezvoltare ale afacerilor în care investesc: idea stage → Series A
  • Industriile preferate: Enterprise Tech (vertical & horizontal SaaS), Cybersecurity, DevTools, B2C, Fintech, Embedded Software.
  • Afaceri notabile în care au investit: Druid, Coda Intelligence, OxidOs, Kinderpedia, Milluu, Questo, ReLock, CogniSync.
  • Mărimea medie a investițiilor: investiții pre-seed de 500.000-2 milioane de euro; investiții de Series A de până la 6 milioane de euro.
  • Ce se angajează să le ofere companiile în care investesc: tipic pentru rundele de finanțare de tip seed sau Series A, companiile cedează 15-20% din equity.

Sulla rete di startarium, abbiamo raccolto organizzazioni, mentori e consulenti con cui puoi lavorare

Poiché il successo è costruito con alleati, abbiamo mappato per te l'ecosistema imprenditoriale in Romania: mentori, consulenti, organizzazioni e investitori rumeni - alleati da cui è possibile imparare e ottenere risorse per la crescita.

Scopri l'intera rete

Scopri tutte le organizzazioni di rete di Startarium