Cum gestionezi eșecul, dar și succesul. Cum scalezi, cum păstrezi oamenii buni în echipă, cine îți poate fi mentor. Învață din experiențele celor mai de succes antreprenori români.
Crearea unei comunități cere implicare și alegeri strategice, dar și o motivație puternică drept punct de pornire și obiective pe termen lung. Ce înseamnă o comunitate de business? Care sunt principiile după care să te ghidezi când o construiești? Și, mai ales, răspunde ea unei nevoi reale a membrilor? Răspundem la aceste întrebări alături de 3 organizații cu ADN comunitar – We For Real, Kofi Ti și Magazin Zero Waste.
La început de pandemie, Raluca Hăulică a făcut pasul către antreprenoriat, alegându-și segmentul de „affordable luxury” din industria de încălțăminte. Astăzi, brandul ei, Alura, a ajuns la o cifră de afaceri de 600.000 de euro și este în proces de internaționalizare. Îți facem cunoștință cu filosofia de business a unui antreprenor din Generația Z.
Petr Šídlo (Cofondator, Chief Commercial Officer & Partner Direct People) ne-a povestit despre necesitatea de a inova în business, cum o faci minimizând riscurile și de ce pentru mulți antreprenori inovația este un dușman sau un pariu pe care îl evită.
Ideile bune de afaceri capătă cel mai bine vizibilitate prin răspândirea lor într-o rețea de contacte - care trebuie creată și mereu întreținută. Iar liderii de succes trebuie să-și cultive abilitățile de networking. Am vorbit despre toate acestea cu Paul J. R. Renaud, coach cu vastă experiență în lucrul cu multinaționale din România pe teme de marketing, vânzări sau leadership.
Am stat de vorbă cu Daniela Staicu, co-fondatoare a magazinului ALTRNTV, despre cum a prins contur povestea businessului, ce înseamnă să fii antreprenor într-o industrie care îmbină creativitatea cu sustenabilitatea și cum dragostea față de acest concept a ajutat-o să creeze cel mai frumos și primitor loc de întâlnire al artizanilor locali.