Orice afacere nouă are nevoie de sprijin financiar. Pentru asta, ai la dispoziție mai multe tipuri de finanțare privată: Business Angels, Venture Capitalists, fonduri Private Equity și de investiții.
RongoDesign, My Secret Land și BAClass au câștigat premiile competiției de pitching „Românii sunt antreprenori” 2025, în valoare totală de 50.000 de euro, după ce 7 startupuri și-au prezentat afacerea pe scena evenimentului din 15 mai, la Radisson Blu Hotel București.
Crowdfundingul democratizează procesul de finanțare al afacerilor și te ajută să generezi vizibilitate pentru ideea ta, să o validezi, să obții primii clienți și să îți definești obiectivele pe termen mediu sau lung. Dacă această metodă de finanțare participativă este o variantă pentru tine, află mai jos pe ce platforme românești sau internaționale poți începe o campanie de crowdfunding.
Dacă ești femeie și te gândești să îți deschizi propriul business sau te întrebi cum poți să îl dezvolți pe cel pe care l-ai fondat deja, profită de oportunitățile și resursele utile de mai jos. În plus, ți-am pregătit și o listă de comunități cu care să te conectezi și de fonduri de investiții existente pentru antreprenoare și afacerile lor.
Prin programul „Start-Up Nation”, tinerii care vor să devină antreprenori pot beneficia de granturi pentru a-și înființa IMM-uri, cu un aport propriu de 10%. Într-un ecosistem local în care finanțarea nu este foarte ușor de obținut, lansarea oficială a apelului este așteptată de toți cei interesați.
În ultimii ani, au fost lansate din ce în ce mai multe inițiative de sprijin - atât financiare, cât și educaționale - pentru a susține ecosistemul antreprenorial creativ. Indiferent de tipul lor, acestea au un mare potențial de a consolida inițiativele aflate la început de drum și de a contribui la dezvoltarea unor scale-up-uri creative înfloritoare.