Parents 4GOOD | Cum le construim un viitor mai bun copiilor noștri

Miercuri, 24 nov, 20:00, online, gratuit | O seară de conversații practice despre impact social, afaceri cu misiune, “mompreneurship”, puterea părinților și responsabilitatea pe care o avem să schimbăm lumea în bine. Participă dacă ai sau îți dorești să pornești un ONG sau un business cu impact social sau, pur și simplu, dacă e un subiect care te mișcă. Alături de Raluca Chișu ( KinetoBebe ), Anamaria Ciuhuță ( Financial Parenting ), Adina Crețu ( Impact Hub Bucharest ) și Alina Pătrăhău ( Asociația Dăruiește Aripi ).

PE SCURT:

  • Parte din seria Startarium 4GOOD
  • Miercuri, 24 nov, 20:00, online, gratuit
  • Dacă te gândești să pornești un ONG sau un business social
  • Dacă ai întrebări pentru cei ce fac deja asta
  • Dacă ai deja unul chiar tu și cauți oportunități
  • Speaker: Raluca Chișu, KinetoBebe
  • Speaker: Anamaria Ciuhuță, Financial Parenting
  • Speaker: Adina Crețu, Impact Hub Bucharest
  • Speaker: Alina Pătrăhău, Asociația Dăruiește Aripi


Dacă acum faci cunoștință cu Startarium, trebuie să știi că citești acest articol pe cea mai complexă platformă pentru antreprenori din România! Te afli printre 48.000 de membri pasionați și ești înconjurat virtual de sute de cursuri, unelte și mentori de business. Mai multe despre noi aici.

Parents 4GOOD, evenimentul la care te invităm miercuri seară, face parte din cea mai nouă inițiativă Startarium — seria Startarium 4GOOD, dedicată impactului social: programe, resurse și evenimente ce se vor desfășura de azi, pe tot parcursul anului viitor. În aceeași serie sunt deschise acum și aplicațiile la Startarium 4GOOD: Impact Accelerator, programul de creștere cu finanțare pentru ONG-uri și afaceri sociale.

4GOOD ne reconfirmă cât de important este rolul copiilor în motivarea acțiunii. Peste o treime dintre proiectele care au aplicat până acum sunt destinate bunăstării copiilor, iar afirmația “îmi doresc un viitor bun pentru ei” este frecventă printre toți fondatorii, deschiderea părinților către impact fiind depășită, poate, doar de cea a generației Z.

Mai mult, în mod direct, pentru multe femei antreprenoare, saltul către antreprenoriat este motivat de reașezarea priorităților odată cu primul copil, iar despre fenomenul “mompreneurship” se vorbește din ce în ce mai mult în ecosistem.

Te invităm, așadar, la o conversație între părinți, la ceas de seară, în care să ne motivăm, inspirăm și susținem reciproc ca să lăsăm amprente mai adânci asupra viitorului — prin afacerile și organizațiile pe care le conducem. Înscrie-te gratuit la eveniment, aici

Antreprenorii schimbă lumea nu e doar un citat pe Instagram. Sectorul de business a fost mereu unul dintre cei 3 mari vectori ai schimbării sociale, iar forța antreprenorilor ca changemakers pune lucrurile în mișcare, mobilizează aliați și atrage resurse într-un mod de neînlocuit dacă vrem să ne fie bine și în 2050. — Monica Alexandru, Product Manager @ Startarium

VOM DISCUTA CU

MIERCURI, 24 NOV, 20:00, ONLINE

  • De ce viitorii “unicorni” de business sunt afacerile cu impact social
  • Cum să faci saltul către “mompreneurship” în siguranță
  • Cum împaci financiar creșterea unui copil și creșterea unei organizații
  • Ce oportunități de finanțare și creștere să cauți în ecosistem
  • Ce se întâmplă mai exact în programele de business precum 4GOOD
  • Ce ar însemna să ai un mindset antreprenorial pentru ONG-ul tău
  • Exemplele invitaților, schimbările lor de drum și insight-urile de pe parcurs
  • Q&A cu speakerii

ÎNSCRIERI DESCHISE ȘI LA STARTARIUM 4GOOD: IMPACT ACCELERATOR

PE SCURT, DESPRE PROGRAM

  • PArte din aceeași serie, Startarium 4GOOD
  • Accelerator de business pentru misiuni cu impact social
  • 30.000 EUR finanțare nerambursabilă
  • Îndrumare timp de 9 luni ca să îți amplifici impactul
  • Oportunități de pitching suplimentar către investitori
  • Expunere, PR și conexiuni antreprenoriale
  • Pentru AFACERI și ONG-uri din orice industrie


Raluca Chișu, Fondatoare | KinetoBebe

Raluca este economist, a terminat Academia de Studii Economice și este specializată în Marketing și Management Sanitar, cunoștințe pe care le-a completat în ultimii ani cu un aprofundat studiu al economiei sociale.

Conduce de 5 ani Asociația KinetoBebe, asociație care are în mijlocul activității terapia medicală a copiilor, dar care desfășoară și proiecte de educație, informare, formare profesională, susținere a comunităților defavorizate și promovarea valorilor naționale în domeniul terapeutic.

Este voluntar în Asociația de Valori în Educație și oferă sprijin viitorilor manageri școlari. A voluntariat ani de zile în Frankfurt alături de ONG-uri care activau în domeniul promovării valorilor comunitare și de mediu.

Raluca a experimentat multiple aspectele ale antreprenoriatului social, a fost parte din prima cohortă a programului pentru antreprenori Innovators for Children și a participat ca speaker sau moderator la evenimentele de diseminare a impactului pozitiv al celui de al treilea sector economic.

Anamaria Ciuhuță, Fondatoare | Financial Parenting

“Sunt un om care încearcă să facă în fiecare zi ceva bun pentru cei din jur. Sunt veselă, pozitivă, optimistă. Sunt mamă, parteneră, prietenă și mai am câteva roluri, iar în spatele lor sunt eu cea care încearcă să fie în fiecare zi un pic mai bună decât ieri.”

Anamaria are 20 de ani de experiență în domeniul financiar-bancar, este trainer certificat de 14 ani, iar de 4 ani este antreprenoare. Este mentor în comunitatea de femei antreprenor Mamprenoare, în care a început activitatea ca leader pentru București. Timp de un an a fost realizator pentru o emisiune de Antreprenoriat și Parenting la BiziLIVE TV. Scrie pentru blogul său și susține cursuri de educație financiară pentru adulți și copii prin Financial Parenting.

Este creator de conținut și trainer pentru Thrive Global România. A fost speaker la un eveniment TedX și participă ca speaker invitat la evenimente, la emisiuni TV și radio. În paralel conduce afacerile din două companii și o familie.

Adina Crețu, Director Programs & Entrepreneurial Growth | Impact Hub Bucharest

“Am 15 ani de experiență în comunicare și marketing, planificare strategică, business modelling, consultanță și mentorat pentru antreprenori și afaceri la început de drum. Le pun pe toate la bătaie, zi de zi, pentru afaceri ca a ta”

Impact Hub Bucharest este organizația ce susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate în cadrul unei comunități globale. Vei găsi aici spații de lucru colaborative, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente, precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding. Prezentă în București din 2012, organizația face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente.

Lansat în 2016, Startarium adună în același loc tot ce ai nevoie ca să lansezi, să crești și să susții o afacere de succes. O inițiativă Impact Hub și ING, Startarium este construit pe 4 piloni, meniți să ofere sprijin pe cele 4 verticalele ale creșterii antreprenoriale – know how, instrumente, o rețea de oameni și organizații la care poți apela și oportunități active de finanțare și dezvoltare.

Alina Pătrăhău, Fondatoare | Asociația Dăruiește Aripi

Asociația Dăruiește Aripi este o organizație non-profit, fondată în anul 2013 de Alina Pătrăhău, cu scopul de a asigura accesul la servicii medicale și sociale de calitate pentru copiii din România și familiile lor, în special pentru cei cu afecțiuni onco-hematologice.

„Dăruim speranțe celor care le-au pierdut. Dăruim aripi celor ce nu cred în ele. Credem că mai mulți oameni pot realiza mai mult decât unul singur. Asociația se adresează fiecărui om care dorește să se implice. Fiecărui sponsor, fiecărui voluntar. Dăruiește Aripi este asociația tuturor, așa cum și visul am vrea să fie al cât mai multora.” – Alina Pătrăhău, fondator Dăruiește Aripi.

Simbolul nostru, pasărea colibri, este singura care poate zbura în orice direcție și care se poate menține pe loc în aer. În ciuda dimensiunii sale mici, inima unui colibri este mai mare decât a altor pasări. O inimă care bate puternic, de 80 de ori mai puternic decât cea a unui om. Colibri ne inspiră să căutam în noi puterea de a sărbători în fiecare zi viața și dorința de a ajuta și de a dărui aripi.

Dara, noul proiect al asociației este câștigătorul ediției de anul acesta a programului pentru antreprenori Innovators for Children — o soluție integrată menită să asigure continuitatea îngrijirii medicale oferite copiilor cu patologii cronice grave, aducând împreună toți profesioniștii de care este nevoie, indiferent de distanța fizică dintre ei. Aceasta constituie un suport structurat pentru elaborarea, implementarea și evaluarea managementului de caz personalizat, în conformitate cu protocoalele de îngrijire validate.

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail