Evenimente antreprenori 2024 | La ce să te înscrii în prima parte a anului

Salvează acest articol și întoarce-te oricând pentru updates la zi. Aici găsești atât evenimentele deschise, cât și cele care se vor anunța în curând. Online și offline, de la networking pur pentru startupuri, la conferințe tech&IT, employer branding, PR sau marketing, organizează-ți din timp agenda pentru 2024.

EVENIMENTE LOCALE & INTERNAȚIONALE


FEBRUARIE

TaxEU Forum Cluj-Napoca

28-29 februarie, Hotel Radisson Blu, Cluj-Napoca 
Cel mai important eveniment de legislație și fiscalitate din Romania organizează o primă ediție la Cluj. Conferința va reuni specialiști din companii importante de consultanță fiscală și va oferi soluții concrete pentru provocările legislative și fiscale ale anului 2024, aducând în prim-plan modificările legislative și efectele lor asupra mediului fiscal din România, dar și modalitățile prin care companiile se pot adapta acestora în contextul economic actual. 
Bilete: De la 260 €

MARTIE

Extraordinary Women

8 martie, Intercontinental Athénée Palace Bucharest 
Conferință care aduce pe scenă povești inspiraționale ale unor femei de succes, care să încurajeze și alți lideri de gen feminin să își urmeze visurile. 
Participare: În baza invitației din partea organizatorilor.

StepFWD Angel Investors Workshop

11 martie, online | 13 martie, București (fizic) | 15 martie, Cluj (fizic) 
Echipa programului de accelerare StepFWD organizează o serie de workshopuri dedicate celor care vor să afle mai multe despre mecanismele din spatele investițiilor de tip Angel Investment.
Participare: Gratuită

Biz Innovation Forum 2024

15 martie, Intercontinental Athénée Palace Bucharest 
Conferința reunește specialiștii care dau tonul în industria digitală pentru a dezvolta nișe care în urmă cu câțiva ani nici măcar nu existau. Poți afla cum să folosești inovațiile pentru a oferi utilizatorilor experiențe care răspund nevoilor și stilului lor de viață. 
Taxa de participare: 55 € + TVA

Startarium CrossGen Connect

26 martie, ora 18:00, Impact Hub Bucharest
Un eveniment care aduce în aceeași sală trei antreprenori cu backgrounduri diferite, din generații diferite, care ne vor purta într-o călătorie printre vârstele unui business. Vom discuta despre stiluri de leadership, work-life balance, marketing atunci și acum, adaptarea la tech și multe altele.
Participare gratuită, pe baza înscrierii

The Vast & The Curious: Oana Gheorghiu & Carmen Uscatu

26 martie, 18:30, Apollo111, București
Jurnalista Andreea Roșca le are invitate pe fondatoarele Asociației Dăruiește Viață, Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, care au construit un spital de 53 de milioane de euro, integral din donații. Discuția va dezvălui strategia din spatele activității lor, capacitatea de a confrunta o realitate dură și de a-și păstra speranța, parteneriatul și prietenia lor, combinația între diplomație și capacitatea de a spune „nu”, abilitatea de a aduce oameni la un loc și de a-i face să lucreze împreună.
Bilete: 130 lei 

APRILIE

Demo Day Venture Accel cohorta #10 

11 aprilie, 18:30, Hotspot Workhub, Calea Griviței 82-98, București
Cele mai promițătoare startupuri din cohorta #10 a programului Venture Accel își vor prezenta soluțiile, arătând potențialul de creștere și inovația lor. Vor susține pitch-uri și o selecție de startupuri din alte ediții ale programului. Seara este și o ocazie de networking cu investitori, mentori, jurnaliști și alte startupuri.
Bilete: 169 lei

Hacking Big Numbers2

19 -21 aprilie, București
Un hackathon care-și propune să găsească soluții inovatoare la provocări din viața reală cu ajutorul A.I. și datelor din business. Participanții pot fie să abordeze provocările propuse de organizatori, fie să-și trimită propriile idei de proiecte în domeniul A.I. & business data. Echipele pot câștiga premii de maxim 5.000 €.
Participare gratuită, pe bază de înscriere. În prezent mai sunt locuri doar pe lista de așteptare.

Climathon Bucharest 2024

20-21 aprilie, Raiffeisen Media Center
Cel mai mare ideathon pe teme de mediu, organizat la București de EIT Climate-KIC și Impact Hub Bucharest, caută indivizi sau echipe de maximum 5 persoane se vor să rezolve provocarea „Oxigen pentru București”. Evenimentul e o rampă de lansare pentru soluții practice, startupuri legate de ESG (Mediu, Social și Guvernare) și relații semnificative cu principalii actori și factorii de decizie. Câștigătorul ideathonului va primi 5.000 € pentru a continua dezvoltarea ideii. În plus, proiectele participante tău pot ajunge pe lista scurtă din etapa Pitch Day a Romania ClimAccelerator 2024, categoria Idea stage.
Deadline de aplicare: 7 aprilie

The Vast & The Curious: Mihai Panfil, Origo

23 aprilie, 18:30, Apollo111, București
Andreea Roșca îl are invitat la o nouă ediție The Vast & The Curious pe Mihai Panfil, ownerul Origo și unul dintre fondatorii pieței cafelei de specialitate din România. 
O conversație despre încredere în principii și valori personale și despre a croi un model de business care să ți se potrivească.
Bilete: 130 lei 

Startarium A.I. SAU N-A.I.?

25 aprilie 2024, ora 18:00, Impact Hub Bucharest
Evenimentul Startarium din luna aprilie pune în dezbatere potențialul transformator al inteligenței artificiale în mediul de afaceri. Adrian Dragomir, fondatorul termene.ro și Start.AI.ro, va deschide discuția despre cum A.I. poate revoluționa serviciile și produsele, promovând eficiența și automatizarea. Dragoș Gheban, de la hipo.ro, va evidenția modul în care A.I. remodelază cererea de competențe pe piața muncii și creează noi oportunități. În plus, vom aborda etica și responsabilitatea utilizării A.I. alături de invitații noștri. Antreprenorii prezenți vor avea oportunitatea să înțeleagă cum să integreze responsabil A.I. în strategiile lor de afaceri. Înscrie-te la eveniment și alătură-te conversației despre viitorul antreprenoriatului cu ajutorul A.I.

A.I. SAU N-A.I?


    
Digital Marketing Forum

25-26 aprilie, Hotel JW Marriott, București
Evenimentul de unde poți afla tot ce este actual și eficient în promovarea online astăzi, de la peste 50 de vorbitori.
Bilete: de la 195 €. 


EVENIMENTE INTERNAȚIONALE


FEBRUARIE

MWC Barcelona 2024

26-29 februarie, Barcelona 
Cel mai mare eveniment dedicat industriei mobile din lume. Aduce împreună cele mai recente inovații și tehnologii, alături de vizionari și inovatori.
Bilete: De la 879 €
 
AWS Innovate Online Conference - EMEA: Generative AI + Data Edition

29 februarie, 09:00 - 13:00 GMT (online) 
Conferință online cu 11 track-uri și peste 50 de sesiuni din care poți învăța să construiești și să scalezi aplicații AI generative. 
Participare: Gratuită, pe bază de înscriere

MARTIE

LEAP 2024

4-7 martie, Malham, Arabia Saudită 
LEAP, una dintre cele mai mari conferințe tech pentru startupuri la debut, și DeepFestm evenimentul paralel dedicat AI, aduc anul acesta pe scenă speakeri de top și subiecte precum health-tech, orașele inteligente, spațiul, economia creativă sau a patra revoluție industrială. 
Participare: Gratuită, pe bază de înscriere

Startup Moldova Summit 2024

14 martie, Chișinău 
Eveniment dedicat comunității startupurilor tech din Republica Moldova, care reunește startupuri, fondatori, investitori, reprezentanți ai sectorul privat și public din Moldova și din străinătate. Pe lângă paneluri și discursuri din partea unor speakeri internaționali, evenimentul include și o sesiune de pitch-uri ale unor startupuri din Moldova. 
Bilete: De la 500 MDL

Venture Capital World Summit 2024: World Series Season of Investment Conferences

18 martie, Berlin | 20 martie, Munchen | 22 martie, Paris | 25 martie, Frankfurt | 27 martie, Londra | 25 aprilie, Zurich 
O serie de evenimente în orașe europene la care antreprenori, investitori și experți din industrie se pot conecta, pot colabora și pot descoperi oportunități valoroase. Conferințele vor pune în lumină trendurile și inovațiile care influențează peisajul investițiilor în fiecare piață locală. 
Bilete: de la 399 €

Wolves Summit – Scale Up with Wolves

26 martie, Spielfeld Digital Hub, Berlin, Germania + online
Un eveniment care conectează companiile cu investitorii din următoarea lor etapă de creștere. Se adresează companiilor în creștere care au deja un model de afaceri dovedit, clienți inițiali, venituri în creștere și au intrat în modul de expansiune. Pe lângă summitul cu peste 25 de vorbitori și întâlniri 1-la-1, evenimentul lansează și primul premiu anual pentru companii de investiții cu capital de risc (CVS) din Europa.
Bilete: de la 220 € (online), de la 440 € (fizic)

The Future of Climate Tech Global Startup Competition

28 martie, online 
Competiție online trimestrială de pitch-uri care aduce împreună startupuri green de pe șase continente care doresc să aibă impact la nivel global în domeniul schimbărilor climatice. Aplică cu ideea ta pentru a primi acces la eveniment, alături de alți fondatori internaționali, pentru a da vizibilitate startupului tău și pentru a primi feedback de la investitori. 
Deadline de aplicare: 25 martie

APRILIE

Startup Grind Global Conference

23-24 aprilie, Fox Theatre, Redwood City, California, SUA    
Cel mai important eveniment pentru startupuri, profesioniști din domeniul tehnologiei și branduri din zona inovației. 
Bilete: de la 399 $

MAI

Wolves Summit CEE

8-9 mai, Varșovia, Polonia + online
Două zile de networking cu investitori, startupuri și oameni din business (participanții își pot planifica până la 60 de sesiuni scurte, la fața locului sau online, prin aplicația dedicată de matchmaking). Evenimentul cuprinde și un pavilion de expoziție în care poți descoperi cele mai recente trenduri și oportunități de creștere din regiune, o competiție de pitching pentru startupuri, peste 20 de ore de conferințe și paneluri pe teme tech și zeci de workshopuri.
Bilete pentru participare fizică: de la 551 €. Participare gratuită online pentru startupuri.

EU-Startups Summit 2024

9-10 mai, Valetta, Malta
Peste 2.000 de fondatori, entuziaști din domeniul startup, oameni din business, angel investors, fonduri de investiții și jurnaliști din Europa se vor întâlni în Malta pentru două zile de networking, discursuri de la fondatori de businessuri-unicorn, CEOs și investitori de succes, plus o competiție de pitching cu unele dintre cele mai promițătoare startupuri tech europene early-stage.
Bilete: De la 169 € (pentru studenți) până la 600 € (pentru reprezentanții corporațiilor)
 

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail