Intro | Cum scalezi impactul afacerilor cu misiune socială

Sectorul de business a fost mereu unul dintre cei 3 mari vectori ai schimbării sociale, iar forța antreprenorilor ca changemakers pune lucrurile în mișcare, mobilizează aliați și atrage resurse într-un mod de neînlocuit - mai ales dacă vorbim și despre obiectivele de sustenabilitate, care sunt decisive pentru generațiile viitoare.

Pentru ca inițiativele care contribuie la un viitor mai bun - fie ele proiecte antreprenoriale sau de ONG - să aibă un impact cât mai puternic în comunitățile lor, e nevoie să își construiască corect mecanismul de scalare. Iar despre acest subiect vei învăța în acest curs. 

După ce îl vei parcurge, vei ști să:  

  • Identifici mai rapid oportunități de dezvoltare, framework-uri și inițiative legislative care schimbă felul în care facem business; 
  • Dezvolți produse sau servicii relevante pentru clienții potriviți;
  • Acorzi atenție subiectelor importante care țin de managementul financiar; 
  • Îți prezinți produsul sau serviciul într-un mod convingător pentru investitori sau posibili parteneri. 

Iată care sunt subiectele despre care vei învăța în acest capitol:

#Segmente de clienți: cum le identifici și cum reperezi corect nevoile lor 

Înainte să începi să scalezi, trebuie să explorezi în detaliu care sunt clienții cu cel mai mare potențial în acest proces și să folosești informațiile pe care le obții în pașii următori. 

#Customer persona: cum faci research și cum validezi produsul

Instrumente pe care să le folosești în procesul de documentare, tipuri de research și bune practici pentru obținerea unor informații cât mai obiective.

#Propunerea de valoare: cum o formulezi corect

Toți pașii pe care să îi parcurgi, cu întrebări de ghidaj. Bonus: un tool online în care să exersezi până ajungi la formularea potrivită. 

#Mapare de oportunități: programe, instrumente de finanțare & resurse de învățare 

Resursele de care ai nevoie să îți duci proiectul cu impact pozitiv la nivelul următor în comunitate.


Cursul pe care îl parcurgi este derivat din sesiunile la care au luat parte organizațiile selectatea în programul Startarium 4GOOD, dedicat afacerilor și ONG-urilor care țin piept marilor provocări ale secolului XXI — din orice industrie, cu orice soluții, de la servicii cu impact social la produse care ne îmbunătățesc viitorul.

 

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail