Stop & Reflect - SeedBlink | Ce am învățat în 2020

Pentru SeedBlink, 2020 a fost un an marcat de incertitudini, dar care a adus și consolidarea rapidă a modelului și tracțiunii platformei, spune Andrei Dudoiu, co-fondator. Află din materialul de mai jos care au fost oportunitățile acestui an și care sunt planurile pentru 2021!

La final de an, facem un pas în spate și privim către ceea ce a însemnat 2020 pentru ecosistemul local și reprezentanții săi, antreprenori sau susținători ai acestora - de la provocări și lecții învățate (și au fost din plin anul acesta), la succese și momente de celebrare. #stopandreflect este o serie de interviuri cu fondatori, consultanți, mentori sau investitori locali și ocazia cu care deschidem o conversație necesară despre lecțiile lui 2020, deciziile pe care le-a adus și intențiile cu care intrăm într-un nou an. 

Descoperă întreaga serie de materiale Stop & Reflect - Ce am învățat în 2020

Citește concluziile fiecăruia, învață din ele și nu uita să-ți faci propria retrospectivă înainte să începi cu energie noul an.

SeedBlink este cea mai mare platformă de Equity Crowdfunding din regiune.


Cu ce planuri ați început 2020? Cum s-au schimbat ele?

Atâtea s-au schimbat anul ăsta încât nici nu mai știu exact cum arătau planurile originale 😊. Plecam la drum în 2020 cu prima campanie de equity crowdfunding a SeedBlink și din România, încheiată cu succes la final de decembrie 2019. Ne propuneam să multiplicăm asta cu încă 15-20 de campanii anul ăsta și să avem peste 2,000 de investitori înregistrați în platformă.

Odată ce ne-am mărit forțele și competențele prin alianța pe care am făcut-o cu Radu (Georgescu) și Carmen (Sebe), am crescut și țintele, dar și pe alocuri căile de a le atinge. Am luat inclusiv decizia de a poziționa SeedBlink mult mai clar ca platformă specializată în finanțarea businessurilor tech, și nu ca una generalistă.

Provocările lui 2020

2020 a fost un an intens, marcat de incertitudini, dar care pentru noi a însemnat anul în care am consolidat într-un ritm rapid atât modelul și tracțiunea businessului dar și notorietatea SeedBlink. Un capitol foarte important pentru noi a fost decizia de a practica ceea ce predicăm, respectiv de a lua propria finanțare prin SeedBlink, în regim de equity crowdfunding și aducerea a 70 de investitori direct în povestea noastră, ceea ce ne motivează și ne responsabilizează și mai mult. Cea mai puternică motivație o avem însă atunci când simțim că putem sprijini antreprenorii inovativi și etici să evolueze și să pună umărul la o schimbare în bine, prin produsele și atitudinea lor.

Cum s-a schimbat ecosistemul în ultimele 12 luni

Ecosistemul startup-urilor tech, pentru că din el facem parte, este încă într-o fază incipientă de dezvoltare dar care a evoluat în 2020 atât din perspectiva maturizării antreprenorilor, cât și din punct de vedere al atragerii de finanțare, la un nivel clar superior față de 2019, chiar dacă într-un an atât de impredictibil. Evident că dinamica asta a fost influențată și de faptul că pandemia a accelerat digitalizarea și adopția soluțiilor inovatoare originate de businessurile tech. Antreprenorii cu care lucrăm învață, acumulează, dar efectele nu se așteaptă nimeni să se vadă peste noapte, este un proces. 

Cele mai importante resurse ale antreprenorilor pe care pandemia le-a scos la suprafață 

Una dintre cele mai importante resurse sau abilități antreprenoriale sunt ferm convins că o reprezintă adaptabilitatea. Vedem zilnic antreprenori care reușesc să pivoteze, fiind alerți și profitând de oportunitățile generate de criză sau de o situație cu totul nouă. Cum spuneam mai sus, tech-ul a fost accelerat de adopția digitalizării și a inovației, în pandemie și prin urmare oportunitățile au fost mai multe față de alte industrii. 

Motive de recunoștință la final de 2020

Suntem recunoscători pentru că noi, ca startup, am fost primiți cu atâta încredere de către ecosistem, dar mai ales pentru că suntem sănătoși și facem parte dintr-o poveste frumoasă de construcție, pentru o generație ambițioasă de antreprenori.

Planuri pentru 2021

Ne uităm cu speranță și curaj la 2021 – avem planuri ambițioase pentru dezvoltarea echipei, a calității platformei și a diversificării produselor noastre pentru investitori dar și la creșterea notorietății SeedBlink și în afara României, ca platformă de crowd investment în startupuri tech din regiune și nu numai.


Mulțumim pentru gânduri, Andrei! 

Poți urmări SeedBlink și pe: Facebook | Website | LinkedIn

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail